CAPPA CALCİUM
Bileşiminde kalsiyum ile birlikte azot ihtiva eder.
ÜRÜNÜN SINIFI: KALSİYUM NİTRAT ÇÖZELTİSİ
Garanti Edilen İçerik %(w/w)
Toplam Azot 8
Nitrat Azotu 8
Suda Çözünür Kalsiyum Oksit(CaO) 15
Suda Çözünür Bor(B) 0,05
Ürünün Teknik Özellikleri
- Kalsiyum bitkide hücre duvarlarının ve bitki dokularının sertleşip güçlenmesinde temel görevi üstlenir. Bu özelliği ile bitki dokularını ve meyveleri mantar ve bakteri enfeksiyonlarından korur. Donma ve çözülme stresine karşı bitkiye dayanıklılık kazandırarak don zararını önler.
- Hücre bölünmesinin düzenlenmesi ve hücre gelişimi üzerinde de etkili olarak kök uzaması, bitkinin büyümesi ve gelişimine katkıda bulunur.
- Yeterince kalsiyum alamayan meyve ve sebzelerde çürüme ve çatlamalar meydana gelir. Elmada acı benek ve domateste dip çürüklüğü gibi belirtiler kalsiyum noksanlığının bir sonucudur. Dokularında yeterli kalsiyuma sahip olmayan meyveler, depolama sürecinde de fizyolojik bozukluklara ve çürüme meydana getiren funguslara karşı hassas olurlar. Bu etkilere karşı bitkide ve meyvede iyileştirici özelliğe sahiptir.
Uygulama Şekli,Dozları ve Zamanı



